project
project
project
project

project:

Garden Room Extension

   

location:

Huddersfield, West Yorkshire

   

value:

£50,000

   

status:

Complete 2010

The brief was to create an extension to the side of the existing property to provide a light and airy dining / family room at ground floor along with a separate guest bedroom at first floor.

 

The design set the extension back from the front elevation to make it subservient to the host building as well as being able to retain the existing window in the house gable. The open plan accommodation at ground floor has the benefit of plenty of through natural light provided by timber bi-folding doors at the front and French doors and glazed sidelights at the rear, along with a feature timber staircase and full height space and gallery with access to the first floor en suite guest bedroom.